Hűtőszekrény, hűtőkamra
Ipari hűtőszekrény , hűtőkamra webáruház bemutatkozás
Annak ellenére, hogy az ipari hűtőszekrény és az otthoni profi fridzsiderek hasonló fizikai stílussal rendelkeznek, hatalmas különbségek vannak közöttük az energiahatékonyság és a javítás terén. Lejebb leírjuk, hogy mi miért népszerű a webáruház választékában és mik a fontos különbségek, az ipari hűtőkamra megoldásoknál is.
Hűtőszekrény történelem
Régen egész más márkák uralták a piacot, és a mai választék kialakulását az ipari hűtőszekrény újításai és formatervezési gyakorlatai inspirálták, hasonlóan a háztartási profi tűzhelyek világához. Hogyan válasszunk ipari hűtőgépet jó árakkal? A következőkben ezekre adunk választ.
Ipari hűtőkamra nem építve, hanem vásárolva és gyorsan installálva?
Ipari hűtőkamra forgalmazásával is foglalkozunk a webáruház kínálatában. A Tefcold dán gyártó hűtőkamra termékeit ajánljuk jó árakkal nagykonyhai felhasználásra. Az installációhoz nem szükséges fal áttörés a kamra saját elemei tartalmaznak mindent a tökéletes működéshez. Érdemes megnézni a megoldást, mert tényleg gyorsan és hatékonyan tudják kicserélni egy modern, energia hatékony megoldásra a jelenleg működő berendezéseket.
Az ipari hűtőkamra falai között könnyű, gazdaságos és hatékony tárolás.
A Tefcold ipari hűtőkamra tökéletes, plug-in eljárással gyorsan és egyszerűen összeszerelhető. A hűtőegységek teljesen előre vannak szerelve egy panelbe, és nem igényelnek további szakértői ismeretet. Összeszereléskor nincs szükség vágásra vagy fúrásra. A cserélhető moduláris panelek lehetővé teszik a panelek és a hűtőegység, valamint az ajtó eltérő elhelyezését. A berendezés felhasználható éttermekben, bisztrókban, kávézókban stb. Kiválóan alkalmas optimális és hatékony hűtési kapacitás megteremtésére nagyon megfizethető áron. A hűtőkamra tökéletes és kényelmesen hozzáférhető módszer az ételek, tejtermékek és italok tárolására. A sok különböző méret jól illeszkedik a legtöbb körülményhez. A berendezés hűtő és fagyasztó funkcióval is rendelhető, opcionálisan az összes szükséges polccal.
Hűtőkamra vagy hűtőszekrény: Tervezési és kiválasztási szempontok
Alaprajz / rendelkezésre álló hely
A hely általában a legfontosabb tényező a hűtőkamra kialakításának megtervezésében. A hűtőkamrák általában nem lehetnek kisebbek mint 1,4x1,4m és szükség lesz még extra helyre az oldalakon és esetleg a felső részen is (a hűtőrendszer típusától függően). Ha ez nem felel meg az alaprajznak, akkor a legjobb megoldás a hűtőszekrény. Ha azonban az alaprajz lehetővé teszi a bejárható hűtőkamrát, akkor sok előnye van ennek választásnak, amiket itt lejenbb kifejtünk.
Tárolási követelmények
Mit fog tárolni a hűtőben? Nyilvánvaló, hogy élelmiszereket tárol, de gondoljon arra, hogy milyen fajtákat és egyszerre mennyit. Rengeteg élelmiszernél lesz szükséges a hűtés, tejtermékek, húsok, készételek, italok, stb. Minél több friss termék van a menüben, annál több tárolóhelyre lesz szüksége. Szüksége lesz huzalpolcokra, élelmezési célra szolgáló vödrökre és esetleg S-horgokra olyan dolgok, mint a hús felfüggesztésére. Érdemes lehet lehűteni bizonyos nem romlandó élelmiszert is és esetleg néhány konyhai szerszámot is. És ha a nedvességtartalom is tényező, akkor fontolja meg a kereskedelmi párásítót vagy a páraelszívót.
Vegye figyelembe azt is, hogy milyen gyakran érkezik szállítás. Gondoskodni kell arról, hogy elegendő hideg tárolóhely legyen ahhoz, amikor a készlete a legmagasabb. Ez döntő fontosságú, mivel a termékeknek a hideg levegőnek körül kell járnia a megfelelő hűtés érdekében. Ha túltölti a hűtőszekrényt vagy a hűtőt, akkor nehéz lesz a termék hőmérsékletét folyamatosan 5 ℃ fokon vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten tartania.
Ha nagy mennyiségű termék, sokféle termék vagy mindkettő számára hűtésre van szüksége, akkor jó megoldás az ipari hűtőkamra. Ez jelentősen több helyet fog biztosítani, mint egy hagyományos hűtőszekrény, így több terméket tárolhat, és a legjobb iparági tapasztalatok szerint, szabadon rendezheti be őket.
Általános energiahatékonyság
A hűtőkamráknál az energiahatékonyság nagyban függ a hűtőrendszertől és a szigeteléstől. Megfelelő szigetelés mellett egy modern ipari hűtőkamra megoldás akár 42% -ot is megtakaríthat az energiafelhasználásban, mint a hagyományos hűtőrendszert használó berendezés. Tudjon meg többet a különböző hűtőrendszerek előnyeiről és hátrányairól, kérdezzen tőlünk bátran. Tudunk segíteni a tervezésben és a végleges kiválasztásban is, hogy önnek hosszú távon hatékony üzemelést biztosítsunk.
Hűtőszekrény kiválasztási szempontok
Hova kerül a konyhában?
A konyha eredeti kialakítása általában meghatározza, hogy hol van a legjobb helye a különböző hűtőgépeknek. A hűtés helyét a következő tényezők határozzák meg:
Az étterem kínálata lapján …..
- Milyen konyhát igényel a szakács?
- Mennyi hely áll rendelkezésre?
- Milyen ételek összetevői igényelnek fagyasztást?
- Milyen ételek összetevői igényelnek hideg tárolást?
- Mennyi a nyers és előre elkészített összetevők tárolási mennyisége?
- Mennyi a napi, heti és havi készítendő étel mennyiségét?
Az étterem tervezése alapján …..
- Az összetevők hogyan mozognak a hűtőből közvetlen a felszolgálásra, vagy hogyan mozognak a hűtőből az előkészítő vagy főzővonalra és hogyan térnek vissza a különböző komponensek és készételek hűtőszekrényekbe?
- A hűtőgép egy főzővonal vagy grillező állomás közelében lesz?
- Mennyire hozzáférhetőek a nem előkészített ételek a vonalhoz?
- Hogyan szolgáljuk ki az ügyfelét: önkiszolgáló rész is van vagy teljes körű a kiszolgálás?
A legtöbb esetben érdemes igénybevenni a ipari konyhai tervezési szolgáltatásunkat, mert nagyon tapasztalt séf fog segíteni a különböző szempontok értékelésében.
Válassz méretet
A hűtőszekrények és fagyasztók mindenféle formában és méretben léteznek a választékunkban, a szükséges hűtőszekrények méretét is nagy mértékben a fenti paraméterek alapján lehet megtervezni.
Energiahatékonyság
A kereskedelmi hűtőszekrényeket régebben nem kötötték ugyanazok az energia szabályozások, mint a lakossági hűtőgépeket. A nagy fagyasztó szekrény manapság kevesebb energiát használ, mint egy 100 wattos izzólámpa, de a kereskedelmi típusok szigeteletlenek voltak és és sokkal többet energiát használtak. Az energia árak emelkedése és a szabályozások szigorítása az ipari konyhákat is rákényszerítették, hogy egyre hatékonyabb hűtőgépeket válasszanak, miközben olyan márkák, amik nem tudtak megfelelni a modern kor kihívásainak teljesen eltűntek a palettáról.
Megbízhatóság és szervízháttér
A hűtőgép javítás nem túl egyszerű, dedikált szakembere van szükség és általában jelentős költséggel jár. Ezért érdemes megbizonyosodni, hogy az adott berendezésnek milyen a meghibásodási statisztikája különböző felhasználási körülmények között. Azt is meg kell nézni, hogy egy adott márkának milyen a szerízháttere Magyarországon és érdemes olyan berendezés mellett dönteni, amihez lehet találni megfelelő szakembert. Nálunk a leggyakrabban a Hendi termékeit vásárolják, mert ennek a márkának országosan elérhető szervízháttere van és árérték arányban nagyon jó választás.
Hűtőszekrény típusok
- Walk-in hűtőszekrény és fagyasztó
- Reach-in hűtőszekrény és fagyasztó
- Pult alatti hűtőszekrény és fagyasztó
- Pizza, saláta, szendvics pult
- Üvegajtós kínálók
- Bár berendezések és hűtők
A kondenzátor helye alapján
Jellemzően a kondenzátor felső vagy alsó rögzítésű a hűtőszekrényen. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, különböző beállítási lehetőségek mellett.
Az alsó szerelvényeket gyakran azért választják, hogy könnyebben tisztíthassák és karbantarthassák, jobb hozzáférést biztosítsanak az élelmiszerekhez, és alacsonyabb hőterhelést kelljen elviselnie az egységen a melegebb körülmények között.
A felső szerelvényeket gyakran előnyben részesítik, mert kevesebb por és törmelék kerül a házba, és az ajtók kinyitásakor nem fújnak be forró levegőt a hűtőbe. Előnyei és hátrányai mindkét verziónak vannak, ezért mérlegelnie kell az opciókat és el kell döntenie, melyik a választás lesz jobb vállalkozása számára minél jobb árakkal.
Vissza a nagykonyhai gépek és berendezések WEBÁRUHÁZ tetejére az ipari hűtőkamra oldalról >>>