Sous vide ételkészítés sous vide gép és szett segítségével
A sous vide ételkészítés és sous vide csirkemell, kacsamel és tarja receptek
Sous vide étel készítés
A sous vide étel készítés egy professzionális főzési eljhárás. Neves chefek hosszú évtizede használják ezt a technológiát, amivel természetesebb ízek érhetők el, magasabb vitamin és ásványi anyag tartalom mellett. Nem fog túlfőni az adott étel a megfelelő beállítások alkalmazásával. A sous vide eljárással előállított ételek hosszabban eltarthatóak, mint a klasszikus technológiával készített és tárolt ételek, valamint szállítási stabilitásuk is kiváló. A tárolási idő bizonyos esetekben akár 21 napig is megnövekedhet.
Nézze meg a legnépszerűbb ipari sous vide gépeket.
Legnépszerűbb sous vide hús ételek, ötletnek:
Sous vide csirkemell
Sous vide kacsamell
Sous vide tarja
Sous vide csirkemell recept
Rakjuk a csirkemellet 3%-os sóoldatba 12 órára a hűtőbe, majd hideg vízzel öblítsük le, egészben vagy szeletekben pácoljuk rozmaringgal (ízlés szerint bármilyen fűszerrel) és vajjal. Magas hőmérsékleten süssön kérget a csirkemellek mindkét oldalára serpenyőben, ezután kenje be a csirkemellet méz és szójaszósz keverékével egy kis répával, körtével vákuum zacskóba zárjuk és tegyük be a sous vide gépbe és egy órát főzze 62,5 fokon. Ezuztán minkét oldalát süsse forró serpenyőben 15-15 másodpercig és figyeljen, hogy pirítsa szép aranybarnára, de vigyázzon, hogy ne keseredjen meg a szója és a méz! Jó étvágyat kívánunk a finom sous vide csirkemell ételéhez!
Sous vide kacsamell recept
A kacsamell bőrét formázzuk, a bőrét vágjuk be kockára és egy serpenyőben lassan a süssük ki a zsírt a bőréből. Másik oldalát magas hőmérsékleten hirtelen pirítsuk meg. A kacsát kenjük be édes chili szósszal és tandori masalával, gyömbérrel, sóval majd vákuum zacskóban helyezzük be a sous vide gépbe és főzze egy órát 58,5 fokon. Ezután minkét oldalát süsse forró serpenyőben 15-15 másodpercig, figyeljen hogy szép kérge legyen de ne égjen meg a chili szósz és a fűszer! Jó étvágyat kívánunk a finom sous vide kacsamell vacsorához!
Sous vide tarja recept
A tarját vágjuk félbe és 3%-os sóoldatban 12 órára tegyük a hűtőbe. Ezután hideg vízzel öblítsük le. Pácoljuk be a tarját fokhagymával és saját fűszerkeverékkel, amit só, köménymag és további fűszerek segítségével mozsárban keverjünk. Ezután formázzuk hengerre, majd zárjuk vákuum zacskóba és helyezzük be a sous vide gépbe és főzzük 16 órán át 68 fokon. Ezután a hengernek minden oldalát forró serpenyőben arany barnára pirítjuk majd szeletekre vágjuk és saját levét beforralva locsoljuk mellé. Jó étvágyat kívánunk a finom sous vide tarja ebédhez!
Sous vide otthon
A sous vide ételkészítés ma már otthon is egyre népszerűbb, ami annak köszönhető hogy tényleg nagyon finom ételeket lehet készíten, az elrontás veszélye nélkül. Elérhetőek már az otthonokba is használatos profi sous vide szettek és ezek árba is összemérhetőek az egyéb háztartási gépek áraival.
Tekintse meg az otthonra ajánlott ipari sous vide gép szettjeinket is.
Sous vide recept, sous vide szakácskönyv a következő linkeken található:
http://receptletoltes.hu/hu/arch%C3%ADvum/562
http://gaultmillau.hu/receptek?tag=sous+vide
http://cookbooks.hu/konyv/under-pressure
http://www.diningguide.hu/konyvek-nem-csak-karacsonyra/