Hűtött munkaasztal, salátahütő
Ipari hűtőszekrény, hűtött munkaasztal és salátahűtő bemutatása
Az ipari hűtőszekrény, hűtött munkaasztal és salátahűtő a konyhák egyik központi eleme, az élelmiszerek és készételek tárolásához. A hűtve tároláshoz azonban több szempont alapján választhatunk a nagykonyhai gépek plaettájáról konyhánk adottságai és termelési folymatai alapján.
A modern gyárak termékei nagy figyelmet fordítanak praktikus használhatóságon túl, a minőségi rozsdamentes anyagválasztásokon keresztül, a környezetvédelemre vonatkozó fejlődő rendszerek alkalmazásával az ipari háttérhűtők gyártását tekintve.
Az állandó hűtési hőmérséklet 0-5°C-ot biztosít termékeinknek a tárolás során. Nagyon fontos az ipari és háztartási hűtők más felhasználási igényeknek készülnek ezért ezeket nagyon fontos figyelembe venni a gép kiválasztása során. Az ipari rozsdamentes hűtő talán legfontosabb tulajdonsága, hogy, hogy ezek a nagykonyhai gépek a napi munkavégzés során folyamatosan a beállított hőmérsékleten tartják az élelmiszert, míg a háztartási kivitelek ezt nem tudják hosszútávon garantálni. Anyaghasználatuk jelentősen eltér, a műanyag helyett a rozsdamentes anyagok élettartama, tisztíthatósága, minőség megőrzési és élelmiszerbiztonsági rendszerünkben elengedhetetlenül fontosak.
Az ipari hűtőszekrény kiválasztása
Az ipari hűtő kiválasztása során különböző lehetőségeink vannak, hogy a konyhánk igényeit figyelembe véve ár érték arányban a legjobb gépet válasszuk ki a megjelenő széles kínálatból.
Hűtött munkaasztalok két részből állnak, a felső munkafelületből és az alsó hűtő egységből. Ezek a gépek ideálisan a termelést segítő alapanyagok és készételek tárolására szolgálnak. Az a’la carte étteremben például a különböző pályáknak az alapanyagai vannak bekészítve, amiket a szakács gyorsan, hatékonyan tud a munkavégzése során használni. Választásnál a hűtött munkaasztal szélessége fontos, elérhető 90cm-től akár 4,5 méterig. A rozsdamentes hűtőket ajtókkal illetve fiókokkal lehet kérni az ideális használat érdekében. A fiókos kivitelnél fontos figyelembe kell venni, hogy két részre osztja a hűtő magasságát ezért maximálisan 20cm magas GN edényekre oszthatók, míg az ajtós kivitelnél több polc elhelyezésével akár 4-5 polcszint is elhelyezhető két fiók területén.
A hűtött munkaasztalok aggregát elhelyezése lehet alsó, oldalsó vagy külső elhelyezéssel biztosítani. Ezt a folyamatos működés szempontjából a hűtő elhelyezésének tervezésekor érdemes figyelembe venni a terület lehetőségei alapján.
A munkaasztal anyaga választható márvány vagy rozsdamentes anyagok közül a használatnak megfelelő igény szerint, illetve kombinálható feltéthűtő vitrinnel, erre általában lehetőséget adnak a gyártók, ezekben Gn edények hűtve tárolását biztosítja a munkaterület fölé elhelyezve.
Az álló ipari hűtőszekrény tekintetében legfontosabb elvárás a tárolási terület legjobb kihasználása a saját igényeink alapján, ezért a gépek litrer kapacitásának tekintetében megkülönböztetünk több méretosztályt, de legfontosabb az ipari háttérhűtő belső méretét a saját igényeinkhez igazítani. Például, ha jellemzően GN szabványú edényekben tárolunk 600 literes készülékek polconként GN 2/1 méretre oszthatók és a 3db polc tovább bővíthető és sűrűsége egyéni igény szerint beállítható a hűtő téren belül. Belső világítással, kulccsal zárható és akár kerekeken gurulós kivitelben elérhetőek ezek a nagykonyhai gépek.
Sokkoló ipari hűtő biztosítja a meleg ételek biztonságos és gyors lehűtését hűtő illetve fagyasztási hőmérsékletre. A meleg (70°C-os) ételt a készülék hűtőhőmérsékletre (3°C-ra) hűti le 90 perc alatt, míg a fagyasztási ciklusban a meleg (70°C-os) ételt a készülék fagyasztó hőmérsékletre (-18°C-ra) hűti le 240 perc alatt. Az automata program végén a terméket a ciklus szerint hűtő vagy fagyasztási hőmérsékleten tartja.
A gép méreteit tekintve fontos figyelembe venni termelésünknek megfelelő ciklus idők alapján az elhelyezni kívánt élelmiszerek mennyiségét ami Gn 1/1 vagy 60*40 cukrász tálcán helyezhető el polconként. Elérhető maghőmérő is a gépekhez a termék belső hőmérséklete alapján számítja ki a gép a ciklusidőt ennek folyadékok levesek mártások hűtésekor és különböző méretű termékeknél van gyakorlati jelentősége.
A mindennapi használat során a sokkoló hűtőkkel természetesen a termelésünket optimalizálhatjuk a cook and chill technológia alkalmazásával amikor a rendelkezésre álló termelő kapacitásunkat időben eltolva az értékesítéssel szemben tárolásra, magas készültségi fokra készítünk el készételeket ugyanolyan minőségben mintha frissen készítenénk, de jelentősen csökkentve a munkaerő hullámzás igényét a napi gyakorlatban.
A technológiának köszönhetően természetesen a sokkoló hűtő és tárolási rendszere nem helyettesíthető és összekeverendő a fagyasztó szekrénybe hosszab tárolásra elhelyezett fagyasztásra szánt ételek minőségével. A hűtés folyamán nem alakulnak ki jégkristályok, amik kiolvasztáskor roncsolják az élelmiszer szerkezetét. Tárolás folyamán az ipari sokkoló hűtő a megfelelő használat mellett védi a fagyási sérülésektől is az ételt, ezzel lehetőséget adva a nagykonyhai környezetben a gazdaságos, rugalmas és professzionális munkavégzésre. Tisztítása rendkívül egyszerű központi lefolyóval és mosogatógépben mosható alkatrészekkel biztosítja a tiszta munkavégzést.
Természetesen az Ön igényeinek tökéletes gép kiválasztásához személyesen vagy telefonon is kérhet segítséget, hogy a termelési stratégia kiválasztása és a megfelelő tervezés elősegítse a hatékony napi működését. Jó vásárlást kívánunk! A Chef Csapat
Vissza a nagykonyhai gépek és berendezések WEBSHOPUNK tetejére az ipari asztali hűtő oldalról >>>