Sous vide gyakorlati oktatás 5 óra időtartamban

Sous vide gyakorlati oktatás 5 óra időtartamban
Sous vide gyakorlati oktatás 5 óra időtartamban

Chef: Pásztor Krisztián 0620 354 3010

Információ e-mailen: info@chef-iparikonyhagepek.hu

Sous vide oktatás gyakorlati bemutató

Az oktatást az ötcsillagos Boscolo hotel prágai konyhafőnöke Pásztor Krisztián tartja, aki 2008-óta használja már a sous vide technológiát. Korábban a Magyar Parlament konyhafőnöke volt 8 évig és dolgozott több Michelin csillagos konyhafőnökkel, ahol tovább csiszolta a korábban megismert technológiát.

Fontos
Az alapanyagokat gépeket a konyha üzemeltetője biztosítja, az ár a kiszállási díjat nem tartalmazza, ami 29 Ft/km oda vissza Budapest 0km-től számítjuk.

Vissza a Bűfé és állófogadás főoldalra >>>

Gyári adat link:
Nettó ár: 79 990 Ft+Áfa= Bruttó:101 587 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
Sous vide oktatás gyakorlati bemutató
Ez egy professzionális főzési metódus ami több oldalról megközelíthető.

• A gazdasági előnyöket elemezve megállapíthatjuk, hogy annak ellenére, hogy a technológia bevezetése anyagi befektetéssel jár, hozadéka többféle gazdasági mutatón keresztül mérhető mint :
- Az ételkészítésben a súlyveszteségben történő változások 30%-ról 4-5%ra csökkenthetők. ha egy kilogramm marha húsra (1800Ft) vetítjük ezt a 25% felesleges súlyveszteséget az 450Ft/kg, Ha 20 kg húst készít naponta (ami 80-90 adag étel) akkor az jön ki, hogy 90 nap alatt a gép visszahozta az árát, és a sok előny továbbra is megmarad.
- A konyha munkaerő gazdálkodásában,
- Selejt csökkentése A sous vide eljárással előállított ételek hosszabban eltarthatóak, mint a klasszikus technológiával készített és tárolt ételek, valamint szállítási stabilitásuk is kiváló. A tárolási idő bizonyos esetekben akár 21 napig is megnövekedhet, de minimum 14 nap.

• Minőséget tekintve tudjuk, hogy neves chefek több évtizede használják ezt a technológiát.
- Természetesebb ízek.
- Magasabb vitamin és ásványi anyag tartalom.
- Nem fog túlfőni az adott élelmiszer a megfelelő beállítások alkalmazásával.
- Formázhatóság, nyers állapotban a húsok is formázhatóak, ha így alkalmazzuk a sous vide technológiát a hús szép henger alakú marad.

• Felhasználása a technológiának.
- A’la carte értékesítésben, (adagonként csomagoljuk az ételt)
- Rendezvényekre.
- Menüs étkeztetés biztosítására.
- Kiszállításban,
- Ételbank kialakításához.

Az oktatást az ötcsillagos Boscolo hotel prágai konyhafőnöke Pásztor Krisztián tartja, aki 2008-óta használja már a sous vide technológiát. Korábban a Magyar Parlament konyhafőnöke volt 8 évig és dolgozott több Michelin csillagos konyhafőnökkel ahol tovább csiszolta a korábban megismert technológiát.

Elméleti rész:
A gépek kezelését, beállítási lehetőségeit begyakorolják, előkészítő feladatokat, sütési metódusokhoz kapcsolódó hőmérsékleteket beszélik át, a rendszer feltételeit biztonsági előírásait beszélik át.
A konyhai egységre beállítják a technológiát. A teljes termék kínálat felülvizsgálata, milyen beállítások közül választhatunk milyen előnyök hátrányok jelentkeznek különböző beállításokkal. Például egy sertés szüzet megsüthetnek állófogadásra, tányérszervizre, a’la carte-ra különböző előkészítési, sütési módszert igényel a feladat szerint.
Minden felmerülő kérdést megbeszélnek közösen megkóstolják az elkészült ételeket akár kombinálva hagyományos technológiákkal, kontrollálva a súlyveszteségeket.

Gyakorlati rész:
Az előkészítéssel kezdődik, pácolás, (formázás) majd a sütés, és a (tárolás) tálalás munkafolyamatait gyakorolják be.
Előre közösen megbeszélt alapanyagok szerint készítünk el ételeket (húsokat, halakat, zöldségeket) közösen, mely során begyakorolják a gépek használatát és a biztonságos rendszer üzemeltetését.

Fontos
Az alapanyagokat a konyha üzemeltetője biztosítja, az ár a kiszállási díjat nem tartalmazza, ami 29Ft/km oda vissza Budapest 0km-től számítjuk.Hasonló termékek
Adatok
Gyártó
Saját termék
Cikkszám
3
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
olcsobbat.hu