Ipari mosogatógép
Ipari mosogatógép, vendéglátóipari mosogatógép, éttermi mosogatógép
Ipari mosogatógép webáruház. Chef Konyha választékunkban: Electrolux, Krupps, Maxima és Hobart ipari mosogatógép modellek, jó áron találhatóak.
Az elektromos ipari mosogatógép mindenfajta modern vendéglátó létesítmény alapvető felszereltségébe tartozik, hiszen időt takarítanak meg és gondoskodnak arról, hogy az ételek mindig professzionálisan tiszta és fertőtlenített környezetben kerüljenek elkészítésre és felszolgálásra.
Electrolux professional Skyline sütő vegyszer C22 és C25 tiszító tabletta, azonnali szállítással.
Ipari mosogatógép Evans folyékony mosógatószer tányérhoz és poharakhoz valamint öblítőszer.
Ipari mosogatógép, berendezés webáruház | Chef-konyha
Mosogatógépeket találhat az éttermek különféle méretei és stílusai szerint, hogy megfeleljen az Ön üzleti igényeinek. Például a magas hőmérsékletű gép melegített vizet használ az edények megtisztításához, de kondenzvíztartályt igényel. Ezzel szemben az alacsony hőmérsékletű modellek vegyi tisztítószereket használnak az edények tisztításához, így könnyebben telepíthetők, de a vegyi anyagokat rendszeresen pótolni kell.
A nagy mennyiségű mosogatási igények kielégítésére az elektromos mosogatógépeket szállítószalag-stílusban vagy rack-stílusban is megtalálhatóak. Tálaló-mosogatógépeket is szállítunk, amelyek tökéletesek a kisebb létesítmények számára, mert szorosan illeszkednek a szűk helyekhez. A manuális és elektromos pohármosogató gépek választása tökéletesen alkalmas bárok és éjszakai klubok számára, mert különböző kefékkel rendelkeznek, amelyek alaposan tisztíthatják a poharakat. A pohármosogató különösen hasznos a rúzsfoltok eltávolítására és a citrusfélék ráragadt rostjainak eltávolításához, amelyeket kézzel nehezen lehet eltávolítani a koktélos- vagy a borospoharakról.
Ipari mosogatógép rendszerek
A vezető ipari mosogatógépek az evőeszközök, tányérok, pohár és egyéb konyhai edények és üvegáru gyors és egyszerű gépi mosogatását szolgálják, ezzel kiküszöbölve minden gondot, hogy a konyhákon az első prioritásaira koncentrálhassanak, a minőségi ételek készítésére. A választékunkban megtalálható berendezésekre magas megbízhatóság és minőség jellemző, a forgalmazott termékeink minden igényt kielégítenek, függetlenül attól, hogy nagyméretű kereskedelmi konyhát vagy kisebb üzletet üzemeltet.
A mosogatógéphez alkatrész és tartozékok is kaphatóak a Chef-konyha webáruház választékában.
Kapacitás tervezési segédlet
Minden 100 étkezéshez körülbelül 35 rekesz edényt fogunk mosogatni. Ez az étterem típusától függően változik, mivel az egyes vendégek által rendelt ételek ( tányér, evőeszköz, pohár ) száma és az asztalok napközbeni átfordulásának száma változó attól függően, hogy alkalmi és vagy prémium helyre keresünk berendezést. Ha az étterem egy prémium vendéglátó egység, akkor az asztalok napi átfordulásának száma alacsonyabb lesz, de az ételek száma vendégenként magasabb lesz. A gyors kiszolgálást kínáló éttermek viszont több asztali fordulattal számolhatnak naponta, de kevesebb számú ételt rendelnek vendégenként.
Győződjön meg róla, hogy a kiválasztott berendezés még a legnagyobb csúcsidőben is kezelni tudja a mosogatási igényt. A csúcsidőben a nem megfelelő kapacitás sok fejfájást okozhat, ezért töltsön elég időt a megfelelő gép kiválasztására, hogy az a legforgalmasabb napokban, időszakokban is megfeleljen a vállalkozása számára.
Kapacitás tervezéskor vegyen figyelembe 20% forgalom növekedést a berendezés élettartama alatt. A vendéglátóipari mosogatógépek 5-10 éves élettartammal rendelkeznek, ha megfelelően karbantartják őket, és remélhetőleg az Ön vállalkozása jelentősen növekedni fog az elkövetkező 5-10 év során.
Mosogatógép fajták
Egyszerűen használható berendezések közé tartozik a kompakt, pult alatti tányérmosogató és pohármosogató gépek, amelyek szépen illeszkednek a kisebb helyiségekbe, az otthon használatos gépekhez hasonló elrendezésben, de a mindennapi intenzív használatra szolgáló ipari gépek hatékonyabb és gyorsabb tisztító teljesítményével. A nagyobb áteresztő képességű berendezések ideálisak a legnagyobb forgalmú konyhákban is a mosogatási folyamat felgyorsítására nagy tányér, pohár, evőeszköz és edény mennyiségek mellett, biztosítva a tökéletes mosogatást és a cseppmentes ragyogást.
A különböző típusok megtalálhatóak mind friss víz, mind tartályos kialakításban is, valamint megtalálhatóak magas hőmérsékletű fertőtlenítési eljárással szerelt gépek is, amik tökéletesek olyan környezetben, ahol a fertőzésgátlás is kritikus.
Választékunkban megtalálhatóak az Electrolux, Maxima, Krupps és DVA gyártók gépei. A berendezés kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy mekkora a gép kosár mérete, mekkora teljesítményű, mennyi edényt tud egyszerre elmosogatni, mennyi idő alatt végzi el a szükséges mosogatást, milyen a elektromos csatlakozása és mennyi helyet foglal a konyhában.
A gépek mellett vannak a választékunkban kosarak, evőeszköztartók és egyéb kiegészítők is.
Nálunk az egyik leggyakrabban a KRUPPS ipari mosogatógép C432, pohármosogató és tányérmosogató gép 230V, 2,86 kW készüléket vásárolják a tapasztalatok alapján. amely óránként 30 kosár edényt tud elmosogatni 75/90/110/130 másodperces ciklusidővel, 40x40-es kosármérettel.
Továbbá nagyon kedveltek a Hobart éttermi mosogatógép modellek is.
Az Chef-konyha által forgalmazott gyártók különböző funkcionalitású és árszínvonalú elektromos tányérmosogató és pohármosogató gépei mind megbízhatóak és megfelelnek a modern kor innovációs és energia felhasználási kihívásainak. Sokszor szokták kérdezni, hogy melyik gépet javasoljuk az ügyfélnek. Erre a kérdésre csak a konkrét felhasználási minták és a helyi adottságok ismeretében lehet jó választ adni.
Nézzenek meg egy Electrolux gépet működés közben:
A modern konyhák elengedhetetlen része a gyors és hatékony mosogatógép, így a profi személyzetnek csak a konyha első fontosságú feladatára kell koncentrálnia, a jó ízű ételek főzésére és megfelelő tálalására. Amennyiben segítségre van szüksége a megfelelő mosogatógép kiválasztására, akkor kérdezzen tőlünk a jobb alsó sarokban található Messengeren vagy hívjon minket telefonon.
Chef-konyha összefoglalás
Sok gyakorlati szempontot kell figyelembe vennie annak biztosítása érdekében, hogy az Ön igényeinek megfelelő kereskedelmi berendezést válasszon. A jól kialakított konyhát simábbá teheti, és hozzájárulhat a megnövekedett nyereséghez is. Ám a rossz választással sokkal többet fizethet, mint amennyit Ön eredetileg betervezett, a konyhában csökkenhet a hatékonyság, vagy több helyet foglalhat el, mint amennyivel az alkalmazottak könnyen tudnak még dolgozni. A kereskedelmi konyhák esetében a tét valójában elég magas. Íme, amit figyelembe kell vennie vásárlás előtt.
Az általunk tartott mosogatógép márkák a következők:
- Hobart
- Electrolux
- KRUPPS
- Maxima
- NICEM
- DVA
Nézze meg példaként a Hobart gyár oldalán is a berendezéseket.
Költségek
Vannak olyan szerencsések a világon, akik a költségek figyelembevétele nélkül vásárolhatnak, de a nagykonhákkal nem ez szokott lenni általában. Akár éttermet, kávézót, hotelt, cukrászdát vagy bárt üzemeltet, valószínűleg szigorú költségvetéssel rendelkezik, amelyet be kell tartania. Meg kell találnia a megfelelő egyensúlyt a kiadások és az igények között.
Számos kisebb létesítménynél a megfizethető, pult alatti mosogatógépek meg fogják csinálni a trükköt. Egy nagy kórházat kiszolgáló kávézó esetében katasztrófa lenne, ha a szállítószalag helyett pult alatti alatti modellel próbálnának megbirkózni. A legtöbb étterem valahol a két szélsőség közé esik, és szeretnének egy közepes árszínvonalú gépet kikapni.
Az egyszeri beszerzési költség azonban nem minden, amire gondolnia kell. A legtöbb éttermi berendezés professzionális telepítést igényel. Mindegyikük jelentős mennyiségű energiát és vizet fog felhasználni. Biztosan talál olyan modelleket, amelyek sokkal kevesebb energiát és vizet használnak, mint hasonló méretű társaik. Ha hosszabb távon pénzt akar megtakarítani, akkor valószínűleg egy kicsit többet kell költenie a beszerzéskor.
Ha pl. sok lesz a pohártörés azért, mert úgy dönt, hogy hagyományos mosogatógéppel kezeli a poharakat is, és nem pohármosogatóval, a poharak folyamatos pótlásával kapcsolatos további költségekkel szintén elszámolnia kell.
Hogyan válasszunk berendezést?
Végül, ha a mosogatógép túl lassú vagy túl kicsi a kapacitása, akkor az elveszett ügyfelek még többe kerülhetnek, mint egy drágább modell előzetes extra költségei.
Méret és kapacitás
A méretet és a kapacitást figyelembe véve legalább annyira súlyt kell figyelembe venni, mint a költségeket. Először is, nincs értelme vásárolni olyan gépet, amely nem fér el a meglévő térben. Mielőtt még opciókat is megnézne, mérje meg a helyét.
A kereskedelmi konyha általában elfoglalt, zsúfolt hely, ahol sok ember van. A megfelelőséggel kapcsolatos gyakorlati aggályokon kívül fontolóra kell vennie, hogy a konyhában dolgozó embereknek akadálya van-e azzal, hogy hová helyezze. Lehetséges, hogy az emberek továbbra is hatékonyan végezzék munkájukat a kijelölt helyen lévő mosogatógéppel, elfoglalva a szükséges helyet (egy vagy több ember mellett, aki ezt a munkát elvégzi).
Használat, kényelem
Valaki napi többször tölti be és működteti ezt a mosogatógépet. Ha nehéz végrehajtani, vagy nehézkes a gépet használni, akkor ez nagy problémát jelent. A gyártók tudják, mennyire elfoglaltak a kereskedelmi konyhák, így az ipari mosogatógép fajtákat általában nagy hatékonysággal tervezik. Ennek ellenére egyes modelleket nehezebb használni, ha azokat olyan helyre helyezik, amelyre nem igazán tervezték őket.
Vásárlás előtt gondolja át, hogyan néz ki a konyhában a betöltés és pakolás folyamata. Próbáljon meg elképzelni olyat, ami nehézségeket okozhat a munkatársak számára, vagy lelassíthatja a folyamatot. Mérlegelje, hogy vannak-e olyan funkciók, amelyek hozzájárulhatnak a könnyű használathoz, például hogy a szekrények mennyire vannak tervezve a gyors betöltéshez, és milyen beállításokat kínál a berendezés.
Sebesség
A kereskedelmi konyha gyorsan mozog. Mosogatógépének fel kell vennie a sebességet az egyéb folyamatokkal. A kapacitás ennek része - minél több edényt tud beilleszteni egy rakományba, annál alacsonyabb az a gyakoriság, amellyel a gépet működtetni kell, hogy a folyamatos edényfolyam tiszta maradjon. Az egyenlet másik fő része az, hogy mennyi ideig tart a mosási ciklus.
A legtöbb ipari modell elég gyors. A ciklus sebessége az egyik legfontosabb dolog, amely megkülönbözteti az pult alatti vendéglátóipari mosogatógépeket az otthoni konyhai társaiktól. Az otthoni gépnél valószínűleg 30-45 percet vesz igénybe, ugyanakkor az ipari társa egy-két perc alatt elkészíti a ciklust. A legtöbb konyha esetében az egyperces ciklus és a kétperces ciklus közötti különbség valószínűleg nem okoz a konyha működésében, ám arra figyelnie kell, hogy elég gyors gépet vásároljon.
Hőmérséklet
A kereskedelmi mosogatógépek magas és alacsony hőmérsékleten működő verziókban készülnek. A magas hőmérsékletű mosogatógépek hőt használnak az edények fertőtlenítéséhez, és öblítik őket 100 fokon, hogy biztosak lehessünk abban, hogy az edények teljesen megtisztultak. Az alacsony hőmérsékleten működő gépek nem forró vizzel dolgoznak, ezért itt a felhasználóknak a vegyszereket kell megfelelően használni, hogy biztosak lehessenek arról, hogy az edények tiszták lesznek.
Nincs egyértelmű egyetértés abban, hogy melyik verzió a jobb, mint a másik, bár a magas hőmérsékletű ipari mosogatógépek gyakoribbak. A magas hőmérsékletű modellek többe kerülnek beszerzéskor és több energiát is igényelnek folyamatosan, de az edények gyorsabban megszáradnak, és nem kell rendszeresen vásárolni fertőtlenítő vegyszereket.
Az alacsony hőmérsékleten működő modellek kevesebbe kerülnek beszerzéskor, és pénzt takarítanak meg az energiaszámláknál is, de figyelembe kell venni a költségeket, hogy rendszeres időközönként vegyi anyagokat kell vásárolni hozzá, és ezek hajlamosak bizonyos típusú edények megrongálására is, azaz ezek pótlásának költségeit is itt kell figyelembe venni.
Környezetvédelmi szempontból a magas hőmérsékletű modelleket általában jobbnak tekintik annak ellenére, hogy nagyobb az energiafelhasználásuk, mivel nem folyatjuk le a vegyszereket a csatornába. A magas hőmérsékletű modellek általában az edényeket is jobban tisztítják.
Zajkibocsátás
A legtöbb éttermi mosogatógép hangos. Minél erősebb, annál hangosabbra számíthat az összes konyhai dolgozó. Található néhány kisebb, a pult alatt elhelyezhető modell, amely viszonylag csendes. Az ilyen típusok kifejezetten hasznosak lehetnek kisebb éttermek, bárok részére, ahol a gép közelebb kell hogy legyen a térhez, ahol a vendégek esznek és isznak. A szállítószalag és a nem beépített gépeknél el kell viselni a nagyobb zajt.
Ha aggódik a választott gép magasabb zajkibocsátása miatt, ellenőrizze az vevői véleményeket és a termékleírásokat, hogy megkapja a pontos decibel értékeket és a tapasztalatokat. Egyes konyhákban a zajt üzleti tevékenység normál részeként kell elfogadni, de ha olyan helyiségbe helyezi a berendezést, ahol a nagyobb zaj problémát jelent, akkor döntése előtt mérlegelnie kell a különböző gépek zajkibocsátása alapján.
Villany és vízfogyasztás
Gondoskodnia kell arról, hogy konyhája legyen előkészítve a vásárolt gép elhelyezéséhez, bekötéseihez és beüzemeléséhez. Ezek a berendezések sok energiát fogyasztanak, és ha az elektromos rendszert nem úgy tervezték, hogy megfelelő feszültséget biztosítson, akkor kockáztatja, hogy túlterheli a rendszert, vagy egyáltalán nem fogja tudni használni a berendezést.
Ellenőrizze a helyi szabályokat és lehetőségeket, hogy felkészült legyen a vízelvezetési követelményekkel kapcsolatban. A mosogatógépét nem teheti bárhova, hanem a közelben megfelelő vízellátással és csatornával kell rendelkeznie, hogy minden működjön és megfeleljen a szabályoknak.
Ha nem egy hasonló modellt cserél csak ki, akkor valószínűleg fel kell hívnia egy villanyszerelőt és egy vízvezeték-szerelőt, hogy ellenőrizze vagy felkészítse a helyet az új modell beépítéséhez és használatához.
Extrák
Többlet fűtés:
Nem minden modell melegszik fel eléggé ahhoz, hogy megfeleljen a higiéniai előírásoknak, ezért bizonyos esetekben meg kell fontolnia az utóűtés megvásárlását is. Ez segíthet a mosogatott eszközök gyorsabb szárításában is.
Edénytartók:
Győződjön meg arról, hogy olyan edényszekrényeket tartalmaz a gép, amelyeknek értelme van az étteremben használt edények típusainak. Mindent edénynek el kell férnie a kosarak valamelyik részében, ezért győződjön meg arról, hogy elegendő kosár van-e a géphez, hogy a leggyakrabban használt edényeket a kívánt gyorsasággal el tudja mosogatni.